Presna veganska kozmetika

Na poti osebnega razvoja se srečamo tudi z vprašanjem, s čim želimo hraniti sebe. To vprašanje se običajno dotakne zelo različnih področij: prehrane, oblačil, odnosov, dejavnosti, življenjskega okolja. In zagotovo tudi sredstev, s katerimi negujemo svojo kožo in skrbimo za higieno.

 

Pod izrazom “kozmetika” najdemo marsikaj. Od nekakovostne cenene robe za nekaj evrov na osnovi naftnih derivatov, konzervansov in sintetičnih dišav – zaradi česar ima veliko ljudi težave s kožo. Pa do vrhunske naravne kozmetike, ki ponuja izjemno bogastvo rastlinskih materialov, oreščkov, semen, cvetov, korenin, plodov. Narava nam ponuja toliko dobrega in neskončno hvaležni smo lahko za te obilne darove!

Na delavnici se bomo posvetili področju naravne nege kože. Glede na to, da koža meri nekaj kvadratnih metrov ter predstavlja naš stik z zunanjim svetom, je še kako pomembno, da znamo dobro in nežno skrbeti zanjo. Zato, da nam bo “koža ravno prav” in se bomo v njej dobro počutili. V fokusu bo presna veganska kozmetika, ki temelji na neokrnjenih, nesegretih in minimalno obdelanih rastlinskih surovinah: hladno stisnjenih nerafiniranih maščobnih oljih in maslih, eteričnih oljih, hidrolatih, glinah, rastlinskih voskih, zeliščnih pripravkih. Ogledali si bomo, kako negovati kožo, pa tudi lase in nohte.

Tematika delavnice:

  • Zgradba, delovanje in tipi kože
  • Predlog dnevne rutine za negovano kožo
  • Čiščenje, pilingi, kopeli, dnevna in nočna nega
  • Deviška hladno stisnjena olja
  • Vloga eteričnih olj, hidrolatov, glin, voskov in drugih surovin
  • Primeri izdelave pripravkov: oljni serum, tonik, piling, kopel, masažno olje…
  • Nega problematične in poškodovane kože
  • Kaj potrebujemo za izdelavo?
  • Najpogostejše napake
  • Beleženje 
 
Na delavnici bomo izdelali več različnih naravnih pripravkov, ki jih boste odnesli domov, da se boste lahko razvajali. :).

 

Vaša mentorica bo Ana Ličina, certificirana aromaterapevtka, formulatorka naravne kozmetike, ustanoviteljica Aroma Atelier-ja.

Delavnica o naravni kozmetiki poteka 26. in 27. marca 2022. Začnemo ob 9. uri v prostorih nad kavarno Sputnik v Ljubljani.

Pridružiš se nam tako, da izpolniš prijavnico spodaj.

Prijavnica za tečaj o naravni kozmetiki:

Cena dvodnevnega seminarja je 150€

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.