Roke, ki prejemajo energijo

Osnovni reiki tečaj

Seminar je izven rednega programa šole, namenjen bivšim slušateljem Nove šole, ki imajo zaključen 2-letni program, izjemoma in po dogovoru s šolo se lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo ustrezno znanje in izkušnje.

Več

Šamanizem – osnovni tečaj

Seminar je izven rednega programa šole, namenjen bivšim slušateljem Nove šole, ki imajo zaključen 2-letni program, izjemoma in po dogovoru s šolo se lahko udeležijo tudi drugi, ki imajo ustrezno znanje in izkušnje.

Več

Tečaj meditacije

Pogosto se pogovarjamo o tem, da smo zgubili pravi stik samih s seboj, s skupnostjo in z naravo. Živimo hitro, površno in namišljeno (nerealno). Kaj bi lahko naredili? Zelo pomembno je obuditi v sebi občutke sočutja in željo, da bi delovali tako, kot je dobro tudi za druge.

Več

Karmična diagnostika – se lahko z njo zdraviš sam?

Metodo karmične diagnostike je razvil ruski bienergetik Lazarev, ki je o tem napisal veliko člankov, knjig, posnel nešteto intervjujev in video predavanj. Nekaj njegovih knjig je prevedenih v slovenski jezik, vendar pa so za večino težko razumljive, njegova stališča nesprejemljiva, zato le redki poznajo karmično diagnostiko po izvirniku.

Več
božićna reiki manifestacija

Pravilno dihanje za sproščanje

Pravilno dihanje. Najhitejši način sproščanja je zavestno spreminjanje dihanja. Ko doživljaš strah, tesnobo, se dihanje takoj odzove na stresno situacijo. Morda sploh ne opaziš, da dihaš hitreje in bolj plitko, ob večjih stiskah skozi usta. Kaj je treba narediti v takem primeru?

Več

KURKUMA IN VANILIJA – KUHARSKA POTOPISNA KNJIGA O INDIJI

Preden sva šli s Hano prvič v Indijo, sva spraševali prijatelje in znance za nasvet. Andrej je rekel, naj ne nasedava zgodbam. Znanstvenik pač. Sedeli smo na tleh v njegovi majhni sobi, polni indijskih predmetov. Pripovedoval je o tepihu, ki so ga iz trgovine v Indiji poslali za njim, čeprav je močno dvomil, da ga bodo. Marjan nama je skoraj s solzami v očeh razlagal o votlinah v okolici Pune. Skupaj smo polistali težko knjigo fotografij preprostih ljudi in neverjetne pokrajine, kamor sva se odpravljali.

Več
Metode v Novi šoli bodo v šolskem letu 2020/21 še bolj razširjene

Kaj je reiki tečaj?

Reiki lahko poučuje le učitelj reikija. Tečaj reikija običajno poteka v štirih stopnjah. Prva stopnja je namenjena ravno samozdravljenju in občutenju energijske pretočnosti, druga posredovanju energijske podpore drugim osebam in delu na daljavo, tretja je priprava na učiteljsko in mojstrsko stopnjo, zadnja stopnja je formalni zaključek učenja.

Več
Študij Nova šola ozadje pri reikiju

Po reiki transmisiji

Besedo ljubezen redko izgovorim. Kot beseda se mi zdi ranjiva in krhka. Vendar včerajšnje trasmisije energijske podpore ne morem opisati drugače kot s to besedo. Povabilo je bilo oddano v vesolje interneta v nedeljo zjutraj, preden sem šla predavat 3. letniku Nove šole. Hana je zbirala prijave. Do šeste ure zvečer se vas je oglasilo 38, ki ste želeli podporo, in 14 reikistov. Vem, da informacija ni prišla pravočasno do vseh, naslednjič se bomo bolj potrudili. Imela sem tak močen notranji občutek, da to moram narediti. In sem.

Več
bioenergija

Reiki transmisija

Reiki transmisija je povezava med reikisti in tistimi, ki si želijo prejeti njihovo podporo. Energijski most, ki se ustvari med takšnim prenosom, poteka na daljavo. Za energijsko delo prostorska razdalja ni nobena ovira. V trenutku, ko se povežemo, se vzpostavi srčna bližina. Reikisti z izkušnjami za prenos energijske podpore na daljavo (vsaj reiki 2. stopnje) iskrijo v svetlobi sočutja.

Več

Regresija

Regresoterapija ima svoj letni čas, to je jesen. Odkar sem potrdila seminar, ki ga naredim le vsakih nekaj let, me v mislih obiskujejo zgodbe, v katere sem vstopala kot regresoterapevtka. Nekatere so name naredile res velik vtis in me nekako nagovarjajo še danes. Opominjajo me na krhkost in minljivost, na drugi strani pa na priložnosti, ki jih ne živim. Najbolj tragične zgodbe niso bile tiste z umori, ampak življenja, v katerih se ni nič zgodilo. Pogum (ne morem verjeti, da sem to res naredila) ali strah (nikoli si nisem upala povedati), strast ali otopelost, delovanje ali čakanje, da se nekaj zgodi, to so podobe, ki lahko nekaj pomenijo tudi v tem življenju. Ker presenetljivo veliko prinesemo s seboj, celo fizično podobnost, navade, talente…

Več

Lightworkerji

Te dni sem posvojila izraz lightworker, duhovno razvito bitje, ki pride na Zemljo kot človek. Kaj pomeni lightworker in ali si to tudi ti?
Kako ugotoviš, ali si morda ligtworker?

Več

Dnevi v tednu

Kdo bi si mislil, da lahko povežeš duhovnost in kuhinjo, v zadnjih letih pa razumem, da je duhovnost povezana z vsem. Seveda sem to vedela že prej, ampak zares sem to dojela dokaj pozno. Nekako se mi zdi, da sem potrebovala most, ki znotraj mene povezuje znanje ali tehniko ali nevsakdanjo izkušnjo z mojim vsakdanjim življenjem. Univerzum z materijo, pri čemer ni nujno, da univerzum iščem nekje zgoraj. Da se vrnem v kuhinjo, že dolgo imamo navado, da kuhamo po planetih v tednu. Način, kako se vsak dan uskladiš s prevladujočim planetom, je povzet po Steinerju. Tokrat ne bom nič napisala o antropozofiji, ker bi spet zašla s teme. Tema pa je duhovna kuhinja.

Več