Zeliščarstvo

Zeliščarstvo

Zdravljenje z rastlinami nas spremlja že tisočletja. Vpeto je v mnoge tehnike zdravljenja, saj rastline s svojo visoko vibracijo in s snovmi, ki jih vsebujejo, močno vplivajo na naše počutje.

Več

Ajurveda

Ajurveda je sistem tradicionalne medicine, ki izvira iz Indije, izvaja pa se povsod po svetu kot oblika komplementarne in alternativne medicine.

Več

Šamanizem

Od davnin šamani delajo in sodelujejo z duhovi narave, da bi zdravili, preživeli in pridobili potrebno znanje. Prejemali so znanje od rastlin in živali, od skalovja in pogorij, od vetrov in voda in sonca, meseca in zvezd in tako pomagali svojim ljudstvom, da so živela v harmoniji z univerzumom.

Več
radiestezijsko nihalo

Radiestezijsko nihalo

Radiestezijsko nihalo je le eden izmed pripomočkov, ki prevaja subtilne energije v nam razumljiv jezik. Ko osvojimo osnove in vemo, kje je meja dovoljenega, je njegova uporaba zanesljiva, varna in skoraj neomejena. 


Več
Razlika med PRO letnikom in programom mentorstva v Novi šoli

Refleksoterapija

Dobro se je spomniti, da je dotik naše čutilo, s katerim smo najprej navezali stik z zunanjim svetom. Preden smo spregledali. Preden smo spregovorili. In da ga danes lahko uporabimo tudi za most, ki povezuje um s telesom, ki spaja odtujene in ločene dele.

Več
Študij Nova šola ozadje pri reikiju

Povezovalna komunikacija

Povezovalna ali nenasilna komunikacija, v rabi so tudi termini sočutna, empatična komunikacija ali jezik življenja, temelji na upoštevanju in spoštovanju vseh udeleženih.

Več

Aromaterapija

Naš planet je izredno darežljiv. Daje nam mandlje, orehe, lešnike, konopljo, sončnice, lavando, kamilico, ognjič, vrtnico, rožmarin, smilj in še in še. In kar je dobro odznotraj, je dobro tudi odzunaj. Zato iz nekaterih rastlin stiskamo olja, iz drugih pridobivamo eterična olja in hidrolate, tretje maceriramo ali iz njih izdelujemo tinkture

Več
Dihalna koordinacija

Dihalna koordinacija

Dihalna koordinacija (MDH) je uravnovešanje delovanja vseh mišičnih skupin, ki vplivajo na dihanje. Rezultat je optimalno učinkovito dihanje ob ravno pravi udeležbi vseh vpletenih mišic.

Več
Homeopatija v Novi šoli

Bachove kapljice

Si predstavljate, da bi lahko vplivali na svoje misli, počutje in vedenje z uživanjem naravnih kapljic, pridobljenih iz esenc določenih cvetic?

Več

Feldenkrais metoda

Metoda somatske vzgoje, ki jo je po več kot štiridesetih letih proučevanja in raziskav razvil dr. Moshe Feldenkrais, je revolucionaren pristop k razumevanju, kako deluje človek, in k izboljšavi tako telesne kot umske učinkovitosti.

Več
vatsu

Vastu

5 nasvetov, kako energijsko urediti prostor: Kadar je dom prijeten in varen prostor med štirimi stenami, smo tam v harmoniji sami s seboj, kar nas izpolnjuje, spodbuja, daje občutek varnosti in sprejetosti.

Več

Homeopatija

V lekarni lahko kupimo homeopatske pripravke in se posvetujemo s homeopatom farmacevtom. Če poznamo osnove homeopatije in filozofijo zdravljenja, si lahko z njimi uspešno pomagamo pri akutnih težavah.

Več

Tečaj meditacije

Čeprav je splošno znano, kako koristna je meditacija, pa le redko slišimo, kaj to pravzaprav je, kako poteka, kako se je lotiti.

Več
Roke, ki prejemajo energijo

Bioenergija

Bioenergijsko zdravljenje poteka v zamaknjenem stanju, v napol meditaciji, ko se možgansko valovanje (um) umiri. Pri tem bioenergetik posredovanje energijske podpore običajno nakazuje z rokami, ki so usmerjene z dlanmi proti osebi, ki jo želi sprejeti.

Več
Tečaj reikija in drugih metod, tibetanske vaje, iztegnjena roka

Tibetanske vaje

Težko je najti kaj bolj univerzalnega s področja naravnega zdravljenja kot so tibetanske vaje.

Več
karmična diagnostika

Karmična diagnostika

Kdaj potrebujemo karmično diagnostiko? Kadar želimo razumeti vzroke težav na informacijski ravni, spremeniti moteče vzorce in postaviti novo shemo razmišljanja, odzivanja in vrednotenja življenja.

Več

Regresoterapija

Metoda, s pomočjo katere vodimo osebo v pretekle dogodke, ki se jih zavestno več ne spominja ali vsaj ne v celoti, se imenuje regresoterapija.

Več

Reiki

Reiki spada med najbolj znane tehnike za samozdravljenje in izvajanje bioenergoterapij. V osnovi je reiki tako preprost, da se lahko vsak nauči osnovnih tehnik in tudi takoj dobi izkušnjo večjega pretoka življenjske energije.

Več