Si predstavljate, da bi lahko vplivali na svoje misli, počutje in vedenje z uživanjem naravnih kapljic? Bachove kapljice so pridobljenih iz esenc določenih cvetic- Čudežne cvetlične kapljice, katerih učinke na duševno in fizično zdravje danes poznajo širom sveta, je v tridesetih letih prejšnjega stoletja razvil angleški zdravnik Edward Bach.

Odkril je, da se človek izraža preko 38 različnih čustvenih stanj. Posamezni obliki čustvovanja je pripisal določeno cvetno esenco, ki vpliva na naše notranje ravnovesje in nas opolnomoči s samozdravilnimi močmi. Kapljic vsekakor ne gre zamenjevati za zdravila klasičnih oblik, vendar pa lahko le-te komplementarno uporabljamo pri zdravljenju.

Skrivnost Bachovih cvetnih esenc se skriva v tem, da zdravijo bolnika in ne bolezen. Prav zato se esenca oz. kombinacija esenc vedno izbere glede na trenutno počutje, vzorce in odzive posameznika. Bach je bil namreč prepričan, da so naši zunanji simptomi le odsev notranjega disharmonije med telesom in duhom.

Za zdravljenje lahko izberemo največ do sedem esenc hkrati, saj bi ob večjem številu le s težavo sledili njihovi učinkovitosti. Uživanje izbrane mešanice traja navadno tri do štiri tedne, v tem času pa se pokažejo že prvi rezultati, na podlagi katerih se odločite za nadaljnjo terapijo z isto ali spremenjeno mešanico.

Ker so Bachove kapljice v celoti naravne in jih ne moremo predozirati. Če izberete napačno mešanico esenc, kapljice preprosto ne delujejo. Pozabite pa lahko tudi na nezaželene učinke. Naj bodo Bachove kapljice vaša naravna pomoč, ki je vedno pri roki!

Irena Roglič Kononenko z Inštituta za Bachovo cvetno terapijo, psihično pomoč in umetnostno terapijo, ki vodi modul o cvetnih esencah, takole izpostavlja učinkovitost Bachovih esenc:

  • delujejo z informacijo, ki se prenaša po vodi,
  • zdravijo negativna čustvena stanja, ki lahko povzročijo bolezni,
  • nimajo stranskih učinkov,
  • njihova uporaba je preprosta,
  • uporabljajo jih medicinski laiki in zdravniki,
  • ne nadomeščajo klasične medicinske pomoči, lahko pa jo spremljajo.