Vsak se lahko nauči bolj lahkotno dihati!

Pravilno dihanje – dihalna koordinacija (MDH) je uravnovešanje delovanja vseh mišičnih skupin, ki vplivajo na dihanje. Rezultat je pravilno  dihanje ob optimalni udeležbi vseh vpletenih mišic. Dihalna koordinacije je tudi učenje o dihalnem mehanizmu, o njegovi optimalni funkciji in dejavnikih, ki vplivajo na njegovo boljše ali slabše delovanje. Z vadbo se okrepi in harmonizira gibanje prepone in tako se popolnoma obnovi funkcija dihanja. Oskrba s kisikom se poveča, kar blagodejno vpliva na naše telo in duha.

Vsak se lahko nauči bolj lahkotno dihati. Boljša oskrba s kisikom vpliva na boljše počutje, v takem stanju se telo učinkoviteje razstruplja, kar spet vpliva na kvaliteto našega delovanja in bivanja. Prav tako je pravilno dihanje zelo uporaben pripomoček pri spopadanju s stresnimi situacijami in dostopno orodje za umirjanje živčnega sistema pri blažjih psihičnih težavah.

MHD je komplementarna pomoč pri poškodbi glasilk in pljučnih obolenjih.

Z dihalno koordinacijo si pomagajo pevci, igralci, učitelji, vzgojitelji, predavatelji, vsi, ki skrbijo za zdravje glasilk, in športniki, ki z optimalno preskrbo s kisikom vplivajo na učinkovito rabo energije.