Metoda, s pomočjo katere vodimo osebo v pretekle dogodke, ki se jih zavestno več ne spominja ali vsaj ne v celoti, se imenuje regresoterapija. To so lahko dogodki, povezani s travmatično izkušnjo, ko se je zgodilo nekaj tako neprijetnega, da se podzavestno tega ne želimo več spomniti in obnavljati, saj se bojimo čustvene bolečine. Spomine raje potlačimo, vendar pa s tem ne izginejo, le delujejo drugače, manj opazno in prepoznavno. Na energijski ravni ni razlike, ali se mi tega spominjamo ali ne.

regresoterapijaSe resnično spominjamo vsega, kar se nam je zgodilo?

Takšen primer iz moje prakse, ko sem bila še začetnica v regresoterapiji, je bila gospa, ki je imela resne težave z nogami, ne da bi za to našli pravo diagnozo. Pred leti je bila v hribih s prijatelji in nekomu je spodrsnilo, da je zgrmel v prepad. Ko sva se vrnili s pomočjo regresoterapije v ta dogodek in se je spomnila svojih občutkov in misli, je po dolgem času spet čutila noge. Dogodek ji je pustil močan občutek krivde, ki ga je bilo treba ozavestiti in razrešiti. Ta del terapije pa je že karmična diagnostika, ki je pri mojem delu vključena v regresoterapijo, prav tako reiki, s pomočjo katerega dosežem pri obravnavani osebi ustrezno alfa stanje.

Z regresoterapijo se lahko vrnemo po časovni osi tudi v čas zgodnjega otroštva, rojstva in prejšnjih življenj.

Namen je vedno terapevtski: s spominjanjem preteklih dogodkov naj bi si pomagali pri razreševanju današnjih težav, saj svoje zgodbe vedno nosimo s seboj in jih preigravamo (običajno z istimi soigralci), dokler se karmični dolg ne izravna, mi pa razumemo namen, sprejmemo odgovornost in lekcijo ter lahko duhovno napredujemo.
Regresoterapija je zahtevna tehnika in jo priporočam šele takrat, ko so druge metode manj primere ali že preizkušene.

V šoli se seznanimo s prednostmi te metode, v katerih primerih je smiselna in kaj lahko od nje pričakujemo. Na primerih iz moje prakse razložim možne poteke regresoterapije. Običajno naredimo tudi skupinsko regresoterapijo, v kateri dobijo udeleženci osebno izkušnjo potovanja skozi čas.

Za bolj poglobljeno seznanjanje z regresoterapijo in usposabljanje za izvajanje te metode občasno izvedem seminar izven rednega programa šole.

Seminar hipnotične regresije

Intenzivnih 30 ur teorije in prakse je namenjenih terapevtom naravnega zdravljenja z izkušnjami ali končano šolo za terapevte. Vabljeni ste moji učenci reikija in tisti, ki ste obiskovali katero drugo šolo s podobnim programom. Za seminar potrebujete določeno predznanje, zaželeno tudi s področja psihologije, psihoanalize, svetovanja.