S šamanskimi tehnikami je možno ponovno najti lastne duhovne izvore, svojo moč in veselje do življenja.

Večji del seminarjev je praktičen, namenjen spoznavanju starodavnih šamanskih praks, kot so npr. enakomerno bobnanje, uporaba ropotuljice in ples (brez halucinogenih snovi). 
Udeležba na osnovnem seminarju je pogoj za udeležbo na kateremkoli naprednem seminarju.

Kdaj in kje bo potekal osnovni seminar šamanizma?

Sobota, 4. maj 2024 od 9h do 16.30
Nedelja, 5. maj 2024 od 9h do 17h

Dobimo se na naslovu:
Andreja Bitenca 68, Ljubljana, 1. nadstropje (Višja vibracija)

Vsebina seminarja

Šamanske prakse, ki jih boste spoznali, spodbujajo k izkustvenim srečanjem z nevsakdanjo resničnostjo. Izkušnja prinaša več modrosti, sočutja in radosti za življenje znotraj možnosti vsakega izmed nas. Osebna izkušnja osnovnih šamanskih praks je povsem varna in umirjena, pravo nasprotje razdražljivemu in pretirano stimuliranemu vsakdanjiku.

– ETIKA ŠAMANSKE PRAKSE

– OSNOVNE TEHNIKE ŠAMANSKEGA POTOVANJA

– DELO S ŠAMANSKIM BOBNOM IN ROPOTULJICO

– SPODNJI, SREDNJI IN ZGORNJI SVET

– VSTOPANJE V NEVSAKDANJO RESNIČNOST

Po teoretični osnovi sledi praktično delo, šamansko potovanje, s katerimi prebudimo svoje speče duhovne potencijale.

Naroči klic in se posvetuj ali je seminar res tisto kar si želiš.

kakšna je cena seminarja?

Kotizacija za seminar je 165€.
V ceno je vključena veganska malica.

Z udeležbo pridobite potrdilo Foundation for Shamanic Studies, da imate opravljen osnovni seminar.

prijavi se na seminar

Izpolni prijavnico na osnovni seminar šamanizma:

kdo vodi seminar?

Nicole Drakulič, inštrukturica in aktivna članica Svetovne organizacije za šamanske študije (Foundation for Shamanic Studies)
Nicole drakulič vodi seminar šamanizma

Urnik Petek, 15. septembra

ob 17h prihod v Koštabono in namestitev

ob 18h večerja

ob 19h uvod v seminar (predvidoma do 21h). Uvod v seminar je obvezen za vse udeležence!

 

Sobota, 16. septembra

ob 8h zajtrk

ob 9h seminar (predvidoma do 13h)

ob 13.30 kosilo

ob 15h seminar (predvidoma do 17.30)

ob 18h večerja

ob 19h seminar (predvidoma do 21h)

 

Nedelja, 17. septembra

ob 8h zajtrk

ob 9h seminar in zaključek (predvidoma do 13h)

ob 13.30 kosilo

 

Kaj je šamanizem?

Od davnin šamani delajo in sodelujejo z duhovi narave, da bi zdravili, preživeli in pridobili potrebno znanje. Prejemali so znanje od rastlin in živali, od skalovja in pogorij, od vetrov in voda in sonca, meseca in zvezd in tako pomagali svojim ljudstvom, da so živela v harmoniji z univerzumom. Danes pa, ko je svet v neravnovesju, nas sledenje in hoja po poti šamanov, na globokem duhovnem nivoju ponovno nauči spoštovati naravo, naš planet in vse njegove prebivalce. Naši predniki so vedeli, da je naš obstoj odvisen od obstoja drugih vrst. S skupinskim in intenzivnim delom, s šamanskimi potovanji in drugimi duhovnimi izkušnjami se posvetimo – v nevsakdanji in vsakdanji realnosti – obnavljanju in ohranjanju živega planeta. Nicole Drakulič Trninić

“Šamanizem je pot znanja in ne verovanja. To znanje ne izvira iz mene niti iz kogar koli drugega iz te realnosti. Da bi do tega znanja prišli, preko realnosti duhov, je potrebno narediti korak v šamanski univerzum in izkušnje pridobiti s prakso in delom.” Michael Harner, ustanovitelj Foundation for Shamanic Studies.

Core-šamanizem temelji na univerzalnih ali skoraj univerzalnih principih in tehnikah šamanizma; ne definira ga niti neka določena etnična skupina niti neki določeni nazori. Večji del učenja je posvečen spreminjanju človekovega stanja zavesti s pomočjo klasičnih šamanskih tehnik, kot je npr. enakomerno bobnanje (ne pa uporaba halucinogenih substanc in drog). S temi je mogoče ponovno najti lastne duhovne izvore, moč in veselje do življenja; če je potrebno, spremeniti svoj način življenja in se naučiti, kako pomagati drugim.

Posebno mesto ima šamansko potovanje, najbolj znana tehnika, ki so jo šamani različnih kultur uporabljali, da bi raziskali skrivnosti univerzuma, običajnemu človeku dostopne le skozi sanje in mite. S pomočjo enakomernega bobnanja, včasih tudi s pomočjo pesmi in plesa, šamani dosegajo takšno stanje zavesti, da prebudijo svoje duhovne potencijale in se ponovno povežejo z duhovi narave.

Izpolni prijavnicoin se nam pridruži pri spoznavanju šamanizma!

Izpolni prijavnico na osnovni seminar šamanizma: