Pri sebi opažam več miru. Lažje se soočam z vsakodnevnim stresom.
Odnosi v skupini so zame postali najpomembnejša medosebna interakcija sploh. Komaj čakam vsako srečanje. Povezujemo se tudi izven šole. Izkušnje drugih so zame vzpodbudne, dobim navdih.
Odkar sem v Novi šoli, sem precej spremenila prehrano. Tudi moj mož. Oba bolj zdravo jeva in ne preveč pozno. Oba sva shujšala in se bolje počutiva. Je pa res, da tudi ogromno hodiva po gozdu. Prej nisem poznala japonske gozdne kopeli.
Previous slide
Next slide

Vrni se k sebi

Razmislite, ali ste res pripravljeni razviti svoj energijski potencijal in narediti nekaj zase. Ustanoviteljica in strokovna vodja šole Beba Splichal pravi:

“Če ste brez pravega navdiha in izgubljate smisel, vas vabim, da nekaj spremenite.

Menim, da človek ni center sveta, ampak le odgovoren del velike raznolike skupnosti. Fizično in duhovno se v vsakdanjem življenu prepletata, nista dve ločeni vsebini, ena na Zemlji in druga na oblakih. Nematerijalen svet, tisto, kar občutimo, ne moremo pa prijeti z roko, ima prav tako svoje zakonitosti in se spreminja. Od nekdaj sem se spraševala, zakaj je tako, kot je, kako lahko vplivam na svoje življenje, ali ima moja zgodba podnapise. Zdelo se mi je, da so moja vprašanja vedno ista, dokler nisem zares pogledala na vse z drugačne perspektive.”

Beba Splichal, mojstrica reikija

Pri sebi opažam več miru. Lažje se soočam z vsakodnevnim stresom.

Naši vikendi so čisti odklop, dvignejo me, napolnijo z optimizmom. 


Odnosi v skupini so zame postali najpomembnejša medosebna interakcija sploh. Komaj čakam vsako srečanje. Povezujemo se tudi izven šole. Izkušnje drugih so zame vzpodbudne, dobim navdih. 

Končno ne kupujem več novih knjig za osebno rast. Vse dobim v naši šolski knjižnici. Imam motivacijo, da jih preberem in vrnem. Prej so obležale za enkrat, ko bom imela čas, in samo polnile police.


 

Vsa mnenja >>

joga smeha
Utrinek iz delavnice joge smeha. Foto: Hana Splichal
Dvoletni študij Nova šola

Nova šola je pravzaprav zbirka starodavnih znanj. Metode in tehnike naravnega zdravljenja so se razvile skozi izkušnje preprostih ljudi in tistih, ki so imeli posebne zdraviteljske sposobnosti. Vse temeljijo na razumevanju človekovega fizičnega, duhovnega in energijskega telesa ter povezovanja s silami narave.  V šoli predstavimo različne tradicionalne in sodobne pristope naravnega zdravljenja in dela z energijami.

Vsebine šole so podpora v vsakdanjem življenju, skupaj raziskujemo znanja, jih povezujemo in nadgrajujemo. Študentom se okrepi intuicija, samopodoba ter izboljša komunikacija z okoljem.

V šoli se najprej naučite zaznavati življenjsko energijo, kar je osnova za vsa znanja in metode, ki jih boste spoznali v dveh letih:

Vsaka tehnika naravnega zdravljenja in osebne rasti je na svoj način dragocena.

Reiki spada med najbolj znane tehnike za samozdravljenje in izvajanje bioenergoterapij. Ta tradicionalna japonska metoda je v svojem bistvu ponovnega povezovanja s svojim virom vitalne energije tako preprosta, da se je lahko vsak nauči v enem dnevu in tako vseobsežna, da je rdeča nit skozi dve leti študijskega programa. Predmetnik je sestavljen tako, da spoznate reiki in druge pristope naravnega zdravljenja teoretično in praktično, pridobljeno znanje pa lahko (in zaželeno je) sproti preverjate v vsakdanjem življenju.

Z reikijem odkrijete samozdravljenje, posredovanje energijske podpore drugim, razumevanje duhovnih zakonov časa in prostora in še marsikaj. Predvsem pa se učinkovito povezuje z vsemi drugimi tehnikami, ki jih v šoli učimo in prakticiramo.

Z nazivom bioterapevt reikist pridobite trajno tehniko sproščanja in revitaliziranja ter novo znanje, ki ga lahko tudi uporabite kot poklicno usmeritev.

Za radovedne in pogumne

Vsaka pot sprememb se začne s prvim korakom. Recimo s prijavo na nedeljska pisma. Ne pošiljam jih pogosto. Le takrat, ko začutim napisati spodbudno misel, nov zorni kot ali idejo za novo izkušnjo. Včasih podelim veganski recept, povabim na dinamiko skupine ali povem, kaj smo se novega naučili v šoli.

 

Predavatelji Nove šole

Modra misel pravi, da učitelj najde učenca, ko je ta pripravljen. In mnogi študentje so v vseh teh letih, odkar je Nova šola odprla vrata, našli svoje učitelje. Čudovite zgodbe in prijateljstva so se stkala med nami. Vsi, ki učimo v naši šoli, imamo veliko strast do znanja in nas srčno veseli vsak korak naprej, ki ga naredijo naši študentje. Vsak letnik je nova zgodba in nova priložnost, da se povežemo, spodbujamo  in učimo drug od drugega.

 Vem, da že dlje časa potihem razmišlajš o tem.  Pravi trenutek za odločitev je zdaj.
Vsi si želimo čutiti več, razumeti bolje, prispevati po svojih močeh, da bo svet boljši, Želimo se izraziti, občutiti radosti, sprostiti omejitve, zaživeti na polno. Nauči se uporabljati svoj potencijal, občuti pretok energije, še več, nauči se nuditi energijsko podporo drugim.
Najbolj obiskana delavnica na Novi šoli
DINAMIKA SKUPINEDinamika skupine je del študija, poteka pa tudi v obliki odprtih rednih mesečnih delavic.

Dinamika skupine je svojevrstno improvizrano terapevtsko gledališče, v katerega prinesete svoje zgodbe s seboj. Vsaka postavitev zgodbe na oder je tenkočutna, originalna in neponovljiva energetska zgodba, ki je resnična podoba vaših življenj, morda družinske sage skozi več generacij, ali podrobna analiza odnosa med moškim in žensko, staršem in otrokom, sodelavci, med človekom in usodo.

v vsakdanjem življenju ni več tako ločeno, kot je bilo. Vendar nematerialni svet ni vedno polje varnih razsežnosti, saj so tu manipulacije še toliko bolj nevarne,
ker jih ne moremo ne videti ne prijeti z roko.

Dinamika skupine v Novi šoli
Naslednji termin za dinamiko skupine
7. MAJ 2022
Dinamika skupine je svojevrstno gledališče, kjer naključni igralci vstopijo v resnične zgodbe. Lahko ste le neopazen gledalec, pa se vas bo njihova resnica dotaknila globlje, kot bi pričakovali. Vaša zgodba bo izpostavljena le po dogovoru ob prijavi. 
Vabljeni. 
Če ste v življenju brez pravega navdiha in izgubljate smisel, vas vabim, da nekaj spremenite.
Če ste v življenju brez pravega navdiha in izgubljate smisel, vas vabim, da nekaj spremenite.
Pogosta vprašanja

Nova šola je sodobno sestavljen program mesečnih delavnic in seminarjev, ki zajema znanje s področja naravnega zdravljenja in uveljavljene tehnike, kot so sproščanje, energijska podpora in meditacija. Dvoletni program oblikujejo izkušeni terapevti in odlično usposobljeni strokovnjaki svojih področij.

Vsebine so namenjene za osebno podporo v vsakdanjih in stresnih situacijah. Zasnovane so kot izobraževalni program, zato so zanimive tudi za tiste, ki se poklicno ukvarjajo s svetovanjem ali to načrtujejo

V Novi šoli je vodilna tema metoda reiki, energijski in duhovni nivo, tehnike obnavljanja energijskega stanja in prenos energijske podpore drugim. Druge teme so meditacija, ajurveda, Bachove esence, energija prostora (vastu), gibalne tehnike sproščanja, intuicija, biopolje.

V Novi šoli predava in vodi seminarje več kot 15 vrhunsko usposobljenih predavateljev in terapevtov. V dvoletnem izobraževanju se tako udeleženci seznanijo z najbolj uveljavljenimi pristopi, kot so meditacija, samozdravljenje, osebna rast, razvoj intuicije, zaznavanje biopolja. Več o učiteljih preberi tu >

Strokovni vodja šole je Beba Splichal, ki deluje na področju osebnega duhovnega razvoja več kot dvajset let.  Vodi tim predavateljev in vsako leto dopolnjuje programske vsebine, da so prilagojene potrebam slušateljev. V šoli uči reiki po tradicionalni japonski metodi. Enkrat mesečno vodi seminar dinamika skupine za izven.

Ustanoviteljica in vodja Nove šole, mojstrica japonske tradicionalne metode reiki, predavateljica, ustanoviteljica metode dinamika skupine, terapevtka naravnega zdravljenja, osebna svetovalka, samostojna novinarka, avtorica več sto člankov in veganskih receptov, soavtorica dveh kuharskih knjig in projekta Vila Muzika.

Nehipnotična regresija - seminar za terapevte 30. oktober 2020

Z regresoterapijo se lahko vrnemo po časovni osi tudi v čas zgodnjega otroštva, rojstva in prejšnjih življenj. Namen je vedno terapevtski: s spominjanjem preteklih dogodkov naj bi si pomagali pri razreševanju današnjih težav, saj svoje zgodbe vedno nosimo s seboj in jih preigravamo (običajno z istimi soigralci), dokler se karmični dolg ne izravna, mi pa razumemo namen, sprejmemo odgovornost in lekcijo ter lahko duhovno napredujemo.

Regresoterapija je zahtevna tehnika in jo priporočam šele takrat, ko so druge metode manj primere ali že preizkušene.

Brezplačna reiki transmisijaVabilo za reikiste in tiste, ki bi želeli prejeti energijsko podporo.vsako sredo in nedeljo ob 18h.

Energijski most, ki se ustvari med takšnim prenosom, poteka na daljavo. Za energijsko delo prostorska razdalja ni nobena ovira. V trenutku, ko se povežemo, se vzpostavi srčna bližina.

Pred začetkom poišči miren prostor, kjer si boš lahko vzel-a čas zase in kjer te pol ure ne bo nihče motil. Najboljše je, da si v prostoru sam-a.