Mentorstvoprogram po tvoji meri

Od modula do modula nadgrajeno znanje, pridobivanje izkušenj za samostojno delo, praksa in nenazadnje druženje s podobno mislečimi.

 

puscica_dol

Program mentorstvo je izjemna priložnost, da se eno leto izobražuješ pod vodstvom mentorja.

Iz obsežnega programa predavanj, seminarjev in delavnic, ki so na urniku Nove šole v 1., 2. in PRO letniku z mentorico sestavita zate najbolj primeren urnik, mentorstvo pa zaključiš z izbrano temo. Običajno je to poglobljen študij tematike, ki ti manjka pri tvojem delu, ali praktično izpopolnjevanje s področja reikija, obnavljanje znanja, izvajanja terapij, svetovanja ali samostojnega vodenja skupin.

Program obsega 9 izbranih modulov, ki so na urniku od oktobra do junija, samostojno delo ob posvetovanju z mentorico in priprava zaključne naloge.

Ta program je namenjem tistim, ki že imajo osnovno znanje in/ali opravljajo dejavnost s področja celostnega zdravljenja in svetovanja.

tečaj reikija
Kako poteka modul

Skupaj delamo en vikend na mesec. Vendar šola udeležence spoduja k aktivnemu sodelovanju, osebni rasti in napredovanju, zato učenec ali učenka lahko med šolanjem kadarkoli prosi predavatelja za dodatno razlago ali oseben nasvet. Izobraževanje tako traja res eno leto in ne le 9 modulov. Predavatelji spremljajo vsakega posameznika ter preverjajo njegovo osvojeno znanje.

Predavanja ali vaje se začnejo ob 9. uri. Dobimo se v predavalnici ali dvorani za vadbo, lahko tudi na spletu. Jutro najprej namenimo druženju in izmenjavi vtisov, nato pa običajno podpremo dan z meditacijo.

Med predavanji in vajami si udeleženci delajo zapiske. Predavatelj svetuje tudi literaturo oziroma povezave, kjer lahko o tej temi izvejo več. Iz zapiskov in gradivanastajajo osebne mape. 

Med odmorom je v Kavarni Sputnik pripravljena malica (veganski prigrizek). Kadar gostujemo na drugi lokaciji, kar je bolj izjemoma, si malico prinesete s seboj. 

Med pavzami in po končanih predavanjih je priložnost za individualne konzultacije.

Predavanja trajajo do 15. ure. Pred zaključkom se z udeleženci dogovorijo za predvidene naloge in vaje, ki jih opravijo do naslednjega modula. Že po prvih predavanjih so povabljeni samostojnim prispevkom. To so lahko krajše predstavitve terapevtskih tehnik, vaj, meditacij ali pa predavanja na izbrano temo. Tako se znotraj znane skupine in ob podpori terapevta učijo pripravljanja gradiva, nastopanja in vodenja.

RAZLIKA MED PRO LETNIKOM IN PROGRAMOM MENTORSTVA?

Oba programa se začneta oktobra in zaključita junija. Obseg ur je enak, 9 modulov oziroma 18 seminarjev, delavnic ali predavanj. Tudi cena je enaka.

V oba programa se lahko vključiš le, če že imaš ustrezno znanje in izkušnje s področja bioenergoterapije, osebnega svetovanja ali sorodnih področij. Ni nujno, da si reikist niti da si končal osnovno šolanje v Novi šoli.

Razlika?

PRO letnik je zaključena skupina največ 15 udeležencev, ki ima stalen urnik naprednih vsebin in praktičnega dela. Večinoma se vanj vpisujejo kot nadaljevanje osnovnega dvoletnega programa Nove šole, smo pa vedno veseli novih udeležencev.

V programu mentorstvo nisi v zaključeni skupini, predavanja in vaje obiskuješ v različnih skupinah, z mentorico pred začetkom skupaj sestavita individualen urnik zate. Določita tudi temo, ki je zate vodilna (na primer vodenje delavnic, terapevtsko delo z reikijem, samostojnost in samozaupanje pri izvajanju terapij in svetovanja, ponovitev reikija in več prakse…)

Mentorstvo reiki nova šola

Prijavnica za mentorstvo:

Šolnina se plačuje v 9 obrokih. Mesečni obrok znaša 150€