Več o bebi

beba_splichal

V mojem življenju je nekaj dragocenega, namreč vedenje, da obstaja vitalna energija, ki je skupna vsemu, kar obstaja. Jaz sem sem jo spoznala in doživela skozi prakticiranje in tečaje reikija.

Reiki spada med najbolj znane tehnike za samozdravljenje in izvajanje bioenergoterapij.

Večkrat me kdo vpraša – kako si ugotovila, da jo to tisto, kar si iskala?

Po pravici povedano, nisem iskala. Verjamem, da učitelj najde učenca, ko je ta pripravljen. Kaj ti pomaga najboljši nasvet, če mu ne zaupaš in ti ni do tega, da bi se karkoli spremenilo. Skok zaupanja se zgodi v tistem izbranem, posebnem trenutku časa. In potem je vse drugače, svetleje, na široko se odprejo okna in vrata. Jaz sem z reikijem vstopila  v svetove, o katerih sem od nekdaj sanjala in upala, da tudi zares obstajajo.

Vitalno življenjsko energijo različno imenujemo, kar pa nje same ne spremeni. Besede so le komunikacijsko orodje, včasih so nosilke resnice, velikokrat niso. Zato se bolj kot na besede, ki jih imam sicer zelo rada, zanesem na izkušnjo. Besede me usmerijo, izkušnja je moja individualna pot do resnice. Želim si, da bi me nekoč pripeljala do usklajenosti z esenco življenja, z bistvom obstoja. Ampak s tem se ne obremenjujem preveč, raje si predstavljam, da sem vsak trenutek na tej poti. Včasih potujem hitro, celo prehitro, včasih obstanem pred oviro ali pa počivam.

Rada imam življenje. Občudujem ga v popolnih oranžnih prašnikih sredi cveta potonke, v letu ptice, v sončnem vzhodu. Življenje okušam, rada kuham, zapisujem recepte in še raje dobro jem. Že dolgo izbiram vegansko in ekološko pridelano hrano ter se trudim biti čim manj škodljiva v okolju. Včasih sem rada potovala, večkrat sem bila v Indiji in s hčerko Hano sva napisali knjigo najinih kulinaričnih zgodb. Če je le možno, kupujem brez embalaže, kompostiram, ustvarjam malo odpadkov. Moj zero waste je vsak dan večji projekt.

Velikokrat se zahvalim Zemlji za njeno potrpežljivost.

V mojem življenju je nekaj dragocenega, namreč vedenje, da obstaja vitalna energija, ki je skupna vsemu, kar obstaja. Jaz sem sem jo spoznala in doživela skozi prakticiranje reikija.

To, da učim reiki in predajam svoje razumevanje življenja, je moje delo za dobro drugih. Veseli me, ko si z mojim znanjem in izkušnjami kdo pomaga, da mu gre v življenju lažje.

Skoraj vsak dan me v nabiralniku čaka sporočilo mojih učencev o tem, kako je reiki marsikaj spremenil.

Včasih kdo pravi, da brez mene ne bi zmogel. Seveda bi, na drug način, res pa je lažje, če te pri tvojih spremembah kdo podpira. Tudi jaz sem imela učitelje, ki sem jim hvaležna, da sem danes to, kar sem.

Več o mojih strokovnih kompetencah najdete med predstavitvijo vseh učiteljev Nove šole.

Beba Splichal dela reiki terapijo