PRO letnik
šolsko leto samih naprednih vsebin

Od modula do modula nadgrajeno znanje, pridobivanje izkušenj za samostojno delo, praksa in nenazadnje druženje s podobno mislečimi, izmenjava izkušenj, podporna skupina, večinoma tudi prijateljstva za zmeraj.

Kje najdeš petnajst oseb na kupu, ki imajo določeno znanje in izkušnje z duhovnih, energijskih in zdravilskih tem, ki so več ali manj brali iste stvari, hodili na podobna izobraževanja, podobno razmišljajo, imajo sorodne interese, znajo ali se učijo sočutno poslušati in svetovati?

Najdeš jih v PRO letniku Nove šole. Izjemen program naprednih vsebin poteka enkrat mesečno v soboto in nedeljo, od oktobra do junija. Ali povedano drugače, vsak mesec 12 ur. Do naslednjega poletja bo v PRO letniku takšnih devet modulov.

puscica_dol

KDO SE LAHKO VPIŠE

V PRO letniku ste dobrodošli, če ste končali osnovni dvoletni program Nove šole ali izobraževanje s podobno vsebino in obsegom v katerikoli drugi šoli ali imate večletne izkušnje z delom na področju bioenergije, svetovanja, reikija ali druge metode naravnega zdravljenja.KAKO SE JE ZAČELO

V šesti generaciji šole so bile še posebno nadarjene in tudi vztrajne ženske, ki se niso mogle sprijazniti, da se šolanje po dveh letih konča. Vztrajale so dovolj dolgo, da smo sestavili program za napredno skupino, ki jo imenujemo PRO letnik. Po njihovi zaslugi tudi letos vpisujemo v 3. letnik.

Naše skupine so vedno majhne, največ 15 udeležencev.

Predavanja in seminarji so enkrat mesečno, v soboto in nedeljo od 9h-15h z odmorom za kosilo. Na urniku so nadaljevalni seminarji, poglobljene teme in veliko praktičnega dela, s pridobljenimi izkušnjami pa boste bolj samozavestni in odločni pri svojem delu in v življenju nasploh.

Kako poteka modul

Skupaj delamo en vikend na mesec. Vendar šola udeležence spoduja k aktivnemu sodelovanju, osebni rasti in napredovanju, zato učenec ali učenka lahko med šolanjem kadarkoli prosi predavatelja za dodatno razlago ali oseben nasvet. Izobraževanje tako traja res eno leto in ne le 9 modulov. Predavatelji spremljajo vsakega posameznika ter preverjajo njegovo osvojeno znanje.

Predavanja ali vaje se začnejo ob 9. uri. Dobimo se v predavalnici ali dvorani za vadbo, lahko tudi na spletu. Jutro najprej namenimo druženju in izmenjavi vtisov, nato pa običajno podpremo dan z meditacijo.

Med predavanji in vajami si udeleženci delajo zapiske. Predavatelj svetuje tudi literaturo oziroma povezave, kjer lahko o tej temi izvejo več. Iz zapiskov in gradivanastajajo osebne mape. 

Med odmorom je v Kavarni Sputnik pripravljena malica (veganski prigrizek). Kadar gostujemo na drugi lokaciji, kar je bolj izjemoma, si malico prinesete s seboj. 

Med pavzami in po končanih predavanjih je priložnost za individualne konzultacije.

Predavanja trajajo do 15. ure. Pred zaključkom se z udeleženci dogovorijo za predvidene naloge in vaje, ki jih opravijo do naslednjega modula. Že po prvih predavanjih so povabljeni samostojnim prispevkom. To so lahko krajše predstavitve terapevtskih tehnik, vaj, meditacij ali pa predavanja na izbrano temo. Tako se znotraj znane skupine in ob podpori terapevta učijo pripravljanja gradiva, nastopanja in vodenja.

Letošnje teme

Ko začneš s samostojnimi terapijami in vodenjem skupin, se nenadoma pojavi polno vprašanj in dilem, na katere prej sploh ne bi pomislili. V PRO letniku je priložnost, da se o tem pogovarjate in podelite izkušnje. Temu so namenjeni moduli, ki jih vodi Beba, to so prakticiranje reikja, svetovanje kot terapevtski pristop in temne strani iskalcev svetlobe. Pričakujte iskren pogovor, primere iz njene dolgoletne prakse in morda sproti še razrešitev vaše osebne težave, povezane s to tematiko.

S svetovanjem so povezani še nekateri drugi moduli, Bachove kapljice, djotiš, indijska astrologija, in tarot.

Nekatere teme so nove, prav tako predavateljice, kot recimo koordinirano dihanje, zelo pomembno področje zdravega načina življenja, in gibalni modul metode feldenkrais. Aktivne meditacije pričakujte tudi na modulu Osho filozofije v gibanju, spet drugače pa boste meditirali z mantrami že oktobra.

Ko se bo razcvetel maj, je na urniku PRO letnika seminar aromaterapije in praktična delavnica o eteričnih oljih, uporabi in pridobivanju. Letnik bomo zaključili s podaljšanim vikendom šamanizma. Osnovni seminar nas bo, koga morda prvič, popeljal na potovanje v druge svetove.

Metode v Novi šoli bodo v šolskem letu 2020/21 še bolj razširjene

Prijavnica za PRO letnik:

Šolnina se plačuje v 9 obrokih. Mesečni obrok znaša 150€